Sikre borettslaget mot vannskader

Er du en del av – eller sitter i styret i – et borettslag så vet du kanskje mye om innbrudd og brann.…Men visste du at det viktigste du bør beskytte sameiet ditt mot er vann? Vannskader kan bli svært kostbart og belastende for et borettslag.

En sjekkliste for å sikre boliger

Er du en del av eller styremedlem i borettslag så vet du kanskje mye om innbrudd og brann. Men visste du at det viktigste du skal beskytte sameiet ditt mot er vann? Vannskader forekommer hvert 8. minutt i norske hjem og kan bli svært kostbart og belastende for et borettslag.

Gjensidige har utarbeidet en sjekkliste for å sikre boliger og sameier mot vannskader. Det kan være nyttig å ta i bruk denne for styret og beboere.
I tillegg til sjekklisten er noe av det viktigste du kan gjøre for å sikre deg mot vannskade å installere en vannstopp som Waterguard.

Vinn installasjon

Delta i trekningen av Waterguard’s beste vannstopp og installasjon – helt gratis! Tilbudet gjelder kun i sommer.

1. Har du kontrollert at stoppekranen stenger vannet?

Stoppekranen skal stenge alt vannet, uten bruk av verktøy. Det er viktig at alle beboere har kunnskap om hvordan denne brukes og hvor den befinner seg.

2. Har du kontrollert at det ikke lekker fra vaske- og/eller oppvaskmaskiner?

Kontroller at slanger og koblinger til maskinene er tette, og bytt ut slanger som er eldre enn 20 år.

3. Har du kontrollert varmtvannsbereder for lekkasjer?

Hvis varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenk eller i et rom uten sluk, er det spesielt viktig at du ser etter lekkasjer.

4. Har du kontrollert vann- og avløpsrør for lekkasjer?

Ta en visuell sjekk av alle synlige rør for å kontrollere at det ikke lekker vann. Hvis du har vannbåren varme er det viktig at du også sjekker varmerør og radiatorer.

5. Har du renset sluk og vannlåser?

Rens av alle sluk og vannlåser må gjøres minimum to ganger i året. Kontroller og eventuelt skift ut dårlige pakninger. Ved lekkasje er det viktig å kontakte rørlegger.

6. Har du sørget for tilstrekkelig oppvarming i alle rom med vann- og avløpsrør?

For å unngå frostskade på skjulte vann- og avløpsrør bør temperaturen i rommet være minst 10 grader C. Det samme gjelder i rom med vannbåren varme og sprinkleranlegg.


NB! Husk å lukke vinduer etter lufting.

Vinn gratis installasjon av Waterguard

Gratulerer!

Du er med i konkurransen om installasjon av Waterguard.
Vil du vite mer om hvordan du kan sikre boligen din med vannstopp, eller er du klar til å bestille?
Oops! Noe gikk galt ved innsendingen. Sjekk feltene over.

Les mer om vannstopp

Stopp vannlekkasjen, ikke ferien!

Mange bekymrer seg for boligen når de skal reise bort. Vi bekymrer oss for innbrudd, brann og at trampolinen skal fly av plenen i en sommerstorm. Men den største risikoen mot hjemmet vårt når vi er borte – er vann!

Sikre borettslaget mot vannskader

Er du en del av – eller sitter i styret i – et borettslag så vet du kanskje mye om innbrudd og brann.…Men visste du at det viktigste du bør beskytte sameiet ditt mot er vann? Vannskader kan bli svært kostbart og belastende for et borettslag.

Vanntette ferietips

Endelig kan vi dra på ferie igjen! Men, husker du hva som er viktig å gjøre for å sikre boligen din mens du er borte? Det vanligste, og dyreste, som kan skje når du er på ferie ikke er innbrudd eller brann, men vannlekkasje? Her er fem vanntette tips som sikrer hjemmet ditt mens du er borte.