Stopp vannlekkasjen, ikke ferien!

Mange bekymrer seg for boligen når de skal reise bort. Vi bekymrer oss for innbrudd, brann og at trampolinen skal fly av plenen i en sommerstorm. Men den største risikoen mot hjemmet vårt når vi er borte – er vann!

Husk å stenge vannet i feriene

Etter snart to år med hjemmekontor og karantener åpner verden opp igjen og vi kan dra på ferie! Et vannstoppsystem som Waterguard kan passe på at du ikke får vannlekkasje mens du er borte, forteller forsker i Sintef Lars-Erik Fiskum.

Sammenligner vi med brann eller innbrudd er risikoen for å få en vannskade er mye, mye større forteller Lars-Erik Fiskum i Sintef. Han jobber som forskningsleder for områdene sanitær og våtrom og forsker på alt som har med vann i bolig å gjøre og forteller at vannskader utgjør svimlende tall og summer. Vi har rundt 80.000 vannskader årlig i norske boliger, som tilsvarer en sum på 4,5 milliarder kroner i året.

Vinn installasjon

Delta i trekningen av Waterguard’s beste vannstopp og installasjon – helt gratis! Tilbudet gjelder kun i sommer.

Installér vannstopp

Vannlekkasje skjer hvert 8. minutt i norske hjem og fritidsboliger. Men, noe kan man gjøre for å ikke la det gå utover hverken ferien eller hverdagen. Blant annet er det anbefalt at man installerer en vannstopper. En vannstopper fungerer på den måten at den ikke bare legger merke til og varsler om at du har lekkasje, men også stopper vannet. Waterguard er den oftest anbefalte vannstopperen på markedet som både er kjapp og enkel å installere og kan lønne seg å investere i før man reiser bort.

Installerer man en vannstopper som Waterguard, får man en vaktmester som passer på og stopper vannet. Faren når folk er på ferie er jo at vannet bare får fortsette å renne. Det kan gjøre stor skade på boligen og er svært belastende på de som bor i boligen, mange må flytte ut i flere uker for å reparere skadene.

Spesielt er det på tørre rom faren kan være størst. Fiskum forteller at våtrom som baderom ofte er mindre utsatte på grunn av at de ofte har et sluk som vannet kan renne ut gjennom. – Vi har ikke statistikk på dette i Norge, men i Sverige så vet vi at i 2020 skjedde hele 40% av skadene på tørre rom som kjøkken eller toalettrom der man hverken har fliser eller sluk. Dette utgjør ofte mer omfattende skader. I disse rommene anbefales det spesielt å installere vannstoppsystemer, og gjør det gjerne før du drar på ferie!

Den største risikoen er vann

Mange bekymrer seg for boligen når de skal reise bort. Vi bekymrer oss for innbrudd, brann og at trampolinen skal fly av plenen i en sommerstorm.

– Sammenligner vi med brann eller innbrudd er risikoen for å få en vannskade er mye, mye større forteller Fiskum. Fiskum jobber som forskningsleder for områdene sanitær og våtrom og forsker på alt som har med vann i bolig å gjøre. Han forteller at vannskader utgjør svimlende tall og summer: – Vi har rundt 80.000 vannskader i året i norske boliger, som tilsvarer en sum på 4,5 milliarder kroner i året, forteller han.

Installér vannstopp

Vannlekkasje skjer hvert 8. minutt i norske hjem og fritidsboliger. Men, noe kan man gjøre for å ikke la det gå utover hverken ferien eller hverdagen. Blant annet er det anbefalt at man installerer en vannstopper. En vannstopper fungerer på den måten at den ikke bare legger merke til og varsler omdu har en vannlekkasje, men den stopper også vannet. Waterguard er den mest brukte vannstopperen på markedet, og den er både kjapp og enkel å installere. En lønnsom investering  før man reiser bort.

Installerer man en vannstopper som Waterguard får man en vaktmester som passer på og stopper vannet. Faren når folk er på ferie er jo at vannet bare får fortsette å renne. Det kan gjøre stor skade på boligen og er svært belastende på de som bor der, mange må flytte ut i flere uker før skadene er reparert.

Spesielt er det i tørre rom faren kan være størst. Fiskum forteller at våtrom som baderom ofte er mindre utsatte på grunn av at de ofte har et sluk som vannet kan renne ut gjennom. – Vi har ikke statistikk på dette i Norge, men i Sverige vet vi at i 2020 skjedde hele 40% av skadene på tørre rom som kjøkken eller toalettrom der man hverken har fliser eller sluk. Dette utgjør ofte mer omfattende skader. I disse rommene anbefales det spesielt å installere vannstoppsystemer, og gjør det gjerne før du drar på ferie!

Vinn gratis installasjon av Waterguard

Gratulerer!

Du er med i konkurransen om installasjon av Waterguard.
Vil du vite mer om hvordan du kan sikre boligen din med vannstopp, eller er du klar til å bestille?
Oops! Noe gikk galt ved innsendingen. Sjekk feltene over.

Les mer om vannstopp

Stopp vannlekkasjen, ikke ferien!

Mange bekymrer seg for boligen når de skal reise bort. Vi bekymrer oss for innbrudd, brann og at trampolinen skal fly av plenen i en sommerstorm. Men den største risikoen mot hjemmet vårt når vi er borte – er vann!

Sikre borettslaget mot vannskader

Er du en del av – eller sitter i styret i – et borettslag så vet du kanskje mye om innbrudd og brann.…Men visste du at det viktigste du bør beskytte sameiet ditt mot er vann? Vannskader kan bli svært kostbart og belastende for et borettslag.

Vanntette ferietips

Endelig kan vi dra på ferie igjen! Men, husker du hva som er viktig å gjøre for å sikre boligen din mens du er borte? Det vanligste, og dyreste, som kan skje når du er på ferie ikke er innbrudd eller brann, men vannlekkasje? Her er fem vanntette tips som sikrer hjemmet ditt mens du er borte.